Emmie van der Knokke
Huisdier Portretten

Tips voor fotograferen van je huisdier


Hoe maak ik nu een goede portret foto van mijn huisdier? Eentje waar een prachtig handgeschilderd portret van kan worden gemaakt. Ik zal het je uitleggen. Goed om te weten, ik schilder exact de foto na die jij me aanlevert. Hierbij moet je goed nadenken over de uitdrukking van je huisdier, is z’n oortje net op die foto beetje gek? Of maakt dat juist het karakter van je huisdier? Hoe meer details in de foto, des te mooier het eindresultaat. En het goede nieuws….iedereen kan een mooie foto maken. Je moet alleen even met paar dingen rekening houden.
1. Neem de foto op ooghoogte van je huisdier. Ga hiervoor door de knieen, ga zelf op de grond zitten of zet je huisdier op een tafel/stoel. Heel belangrijk om een goed portret te maken….bukken!
2. Nooit in fel/direct zonlicht een foto maken. Ga liefst in schaduw foto maken. Of kies een bewolkte dag. In huis kan ook goed. Maar let op dat de zonnestralen niet de details uit het koppie wegnemen. Te veel licht is minder details!
3. Lok je huisdier met iets lekkers. Of een speeltje dat geluid maakt. Lastig misschien om dit in je eentje te doen. Je hebt immers maar twee handen. Dus schakel even de hulp in van iemand.
Je hulpje kan dan met het speeltje/ lekkers aandacht van je huisdier trekken. Let wel op dat het geluid makende speeltje op zelfde hoogte is als je camera. Zodat je huisdier nieuwsgierig recht in je lens kijkt.
4. Mochten het speeltje/lekkers en lieve woordjes niet helpen? Dan werkt 100% de gekke geluiden methode. En dit kun je in je eentje doen. Hier heb je geen hulp bij nodig. Zorg dat je start klaar bent. Klik de camera zodra jij het gekste geluid kunt produceren dat je kunt verzinnen. Liefst lekker hoog toontje. Doe een puppy na of miauw als een katje. Prrrttt… of hoge pieptoon.
5. Neem heel veel foto’s! Denk niet bij 1 of 2 ik heb het wel. Nope…go with the flow en klik maar raak! Je kunt de slechte immers zo weggooien.
6. Geniet van het prachtige resultaat! En stuur mij de allermooiste. Ik zal heel graag een portret voor je schilderen. Let’s do this together!

Ik begrijp dat uw huisdier er in sommige omstandigheden mogelijk niet meer is, daarom heeft u mogelijk slechts een beperkt aantal foto's waaruit u kunt kiezen. In dit soort gevallen doe ik mijn best om te putten uit de foto's die je hebt, omdat ik weet hoe hartverscheurend het is om een huisdier te verliezen.
Als u vragen of opmerkingen heeft over uw foto's, neem dan contact met ons op, want ik kan de beste opties met u bespreken.
Bedankt dat u de tijd heeft genomen om deze handleiding te lezen, ik kijk ernaar uit om van u te horen

IMG_5073
IMG_5073
IMG_0706
IMG_0706
IMG_0626
IMG_0626
IMG_0583
IMG_0583